5 Lucruri care ajuta la regenerarea ficatului.

5 Alimente cu efect antiinflamator.

Dupa cum bine stim deja alimentatia este un factor decisiv cand vine vorba de sanatate si calitatea vietii, deci nu este deajuns doar sa eliminam lucruri nocive din dieta noastra, ci este foarte important sa introducem in dieta noastra de zi cu zi alimente care contin anumiti compusi benefici pentru sanatatea noastra, aici o sa ne concentram la combaterea inflamatiei in corp, tin sa mentionez ca aproape orice afectiune are la baza inflamatia, deci este recomandat sa o reducem cat mai mult posibil.

  1. Legumele verzi precum Brocolli, Varza de bruxelles, Spanac, Salata, consumul acestor plante ajuta la scaderea inflamatiei in corp fapt dovedit stiintific, este recomandat gatirea cat mai putina sau chiar deloc pentru a pastra cat mai mult din aceste abilitati benefice
  2. Pestele precum Macrou, Ton, Sardine, Somon sunt foarte bogate in uleiuri esentiale pentru o functionare buna a oricarui organ uman de la piele pana la creier, aceste uleiuri precum omega 3, 6 si 9 care au efecte antiinflamatoare dovedite, este recomandat gatirea usoara a pestelui folosind metode precum aburul.
  3. Fructele in general cele de padure precum Zmeura, Afinele, Fragi si Mure au concentratia ceea mai mare de compusi antiinflamatori si antioxidanti care se pot identifica usor si in alte plante prin culoarea mov intens, Avocado este  un fruct recomandat datorita grasimilor benefice, Citricele au si efect antioxidant.
  4.  Uleiul de masline este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru noi, deoarece el contine la fel ca si pestele uleuri esentiale dar si grasimi care sunt benefice pentru corp, efectul antiindlamator vine de la modul in care aceste grasimi ajuta la eliminarea colesterolului din corp, fapt care ajuta la reducerea inflamatiei, este recomandata folosirea lui ca adaos la dieta deja existenta chiar si daca prajim usor este mai bine decat alte uleiuri, este de evitat doar cand vine vorba de incalzirea lui prelungita care se intampla intro fripteuza, in rest uleiul de masline poate inlocuii orice alt ulei..
  5. Nucile si alunele de padure sunt bune in reducerea inflamatiei si esentiale pentru o functionare buna a corpului, mecanismul de functionare este similar cu cel al uleiului de masline prin grasimi care sunt benefice pentru noi, este recomandat un consum moderat deoarece contin multa grasime.
Este recomandata evitarea carbohidratilor precum zahar si produse care au la baza amidon precum painea si pastele.
Recomandat este si consumul de apa.

Comentarii