5 Lucruri care ajuta la regenerarea ficatului.


Ficatul este unul dintre cele mai importante organe, el are rolul de a metaboliza si asimila compusii  esentiali pentru o viata mai sanatoasa si mai echilibrata, din acest motiv trebuie sa avem grija atunci cand consumam produse daunatoare lui, chiar daca ficatul are o abilitate uimitoare de a se regenera foarte repede, dar asta nu inseamna ca nu poate ajunge intrun stadiu in care rata de regenerare scade sau chiar dispare astfel apar bolile hepatice.

Urmatoarele 5 lucruri pot imbunatatii si marii capacitatea regenerativa a ficatului.
  1. Hidratarea este ceea mai importanta in special atunci cand avem probleme cu ficatul, consumul redus de apa slabeste abilitatile ficatului de a se regenera si de a elimina toxinele care se acumuleaza in ficat, apa permite ficatului sa functioneze lipsa iei poate sa faca decat rau, recomandat este sa nu asteptati pana cand aveti senzatia de sete, mai bine este sa aveti tot timpul la indemana un recipient cu apa proaspata si curata.
  2. Dieta este la fel foarte importanta, si in primul rand trebuie evitat orice exces, dupa care se incepem sa eliminam produsele procesate precum zaharul, uleiul si faina de grau, alimente care ingreuneaza metabolismul corpului in special al ficatului care este responsabill de procesarea acestor alimente nocive pentru noi, se recomanda introducerea in dieta a produselor cat mai putin procesate adica daca vrem sa mancam carne de pui mancam carne de pui nu cremwursti sau alte mezeluri, daca vrem cartofi mancam cartofii copti, se pot amesteca dar sa fie usor de recunoscut de catre corp si usor de digerat, se recomanda consumul de peste.
  3. Suplimente alimentare aici o sa fac putine recomandari dar pot sa spun ca exista in piata farmaceutica tratamente naturiste si nu numai care pot ajuta la preventia bolilor de ficat, este recomandat un supliment alimentar care sa aibe si vitamine si aminoacizii omega 3,6 si 9 care sunt uleiurile bune pentru corp, si ajuta la eliminarea colesterolului negativ care este trimis in corp de catre ficat.
  4. Condimente si ierburi benefice pentru ficat sunt Ghimbirul, usturoiul, turmericul, care pot fi introduse in dieta, ghimbirul este recomandat sub forma de ceai sau in mancare la fel ca si turmericul, usturoiul poate fi consumat si seara inainte de culcare, un catel de usturoi maruntit si baut cu apa.
  5. Excercitiul fizic este recomandat de asemenea in tratarea multor afectiuni, dupa cum bine stim este de evitat sedentarismul, sunt recomandate exercitiile cardio care sunt usor de facut si nu necesita aparatura de specialitate, aceasta ajuta la imbunatatirea circulatiei in corp deci si pentru ficat, la fel atunci cand transpiram usor ajutam corpul sa elimine toxinele care se pot acumula in organe.
Mentionez ca aceste sfaturi sunt doar pentru prevenirea afectiunilor si imbunatatirea functiei hepatice, si nu reprezinta tratament pentru afectiunile grave pentru care se recomanda vizita la medic...

Comentarii